Quan surten els rovellons?

 

Els entesos diuen que els primordis de rovellons es formen a l´hivern o a la primavera. Aquests petits bolets aguanten sota terra la sequedat i la calor de l´estiu i esperen el moment oportú per enbogir els boscos catalans i florir.

Diuen els entesos que unes bones pluges de més de 40 litres i de més de 4 hores de durada són suficients per tal de que el mice.lli s´alimenti i comenci la conta enrere. Si en les tres setmanes següents la temperatura del terra baixa de 9º de temperatura i el vent no bufa amb massa força, els rovellons aparaixeran amb força als boscos de pi jove on s´hagin complert les condicions.

Un cop han florat els rovellons, les condicions per tal de que continuin sortint és que la humitat es mantingui, sinónim de que no bufi vent, i que l´ambient es conservi moderadament humit. Si a causa del vent o de manca de pluges els rovellons paren la seva florida, ja no caldrà esperar 3 setmanes.

Us podeu divertir comprovant els dies que tarden els rovellons a tornar a florir després de veure parat el seu creixement per les inclemencies meteorològiques.