La brama del cérvol i la conservació de la truita de riu autòctona Dates: 22 i 29 de setembre i 6 i 13 d’Octubre

 

Un projecte que uneix la conservació de la truita de riu autòctona amb la brama dels cérvols al Berguedà.

Des de fa un parell d’anys l’Associació pel Medi Ambient Ametllers (AMAA) amb la col•laboració d’Ambiens està duent a terme un projecte sense ànim de lucre per conservar i reintroduir la truita de riu autòctona de les capçaleres del Llobregat i el Cardener. A partir d’uns pocs reproductors cada tardor s’obtenen ous que un cop incubats en condicions controlades acaben per donar alevins, els quals es poden alliberar als rius per recuperar les poblacions autòctones allà on han desaparegut.

Per recollir fons per tirar endavant aquest projecte s’organitzaran sortides per escoltar la brama dels cérvols al Berguedà cada vespre (de les 17:30 a 20:30) els dissabte des del dia 15 de setembre fins al 15 d’octubre. Aquestes sortides són gratuïtes i tan sols es demana la voluntat als assistents. Tot el recaptat s’invertirà en el projecte de conservació de la truita autòctona.

La brama del cérvol és un dels espectacles més impressionants que ens ofereix la natura al nostre país. Cada tardor els cérvols mascles entren el zel i emeten forts brams per marcar el seu territori davant altres mascles amb els quals sovint acaben lluitant a cops de banyes.

Punt de trobada: Casa de Colònies La Sala, carretera de Guardiola de Berguedà a La Pobla de Lillet km 6,9 (senyal indicador).

Per assistir a les sortides cal inscriure’s prèviament al telèfon 93 804 57 04 o a l’adreça [email protected]. Per més informació es pot visitar el web www.ambiens.cat