Fira de la Puríssima a Gironella 08/12/2014


A les 9 del matí,
29a Fira Nadalenca, Artesana I Tradició. Inici de la Fira amb el llançament dels 3 coets.

A les 9 del matí, 27a Trobada de Gegants i Grallers. Organitza: Colla Gegantera de Gironella i Viladomiu Nou.

A partir de 2/4 de 10 del matí, a la Plaça de la Vila, L’Esmorzar de la fira. Pa torrat, botifarres, allioli i vi (Preu: 3€)

A les 10 del matí, 11è Concurs de fotografia digital, 7è Concurs de fotografia juvenil (de 10 a 16 anys), 1er Concurs de Selfies. Penja la teva foto a Instagram amb l’etiqueta #firadelapurissima2014. Inscripcions a l’Ajuntament de Gironella, Plaça de la Vila nº13 (programes apart).

A les 10 del matí, 11è Concurs d’allioli de codony. Recollida de cassoles dels participants (programes apart).

A les 11 del matí, a la Plaça de l’Estació, Inici de la cercavila. A càrrec de les colles geganteres i dels grallers de: Navarcles, Olost de Lluçanès, Navàs, Sant Feliu de Sasserra, Prats de Lluçanès, Masnou, Montmajor, Cardona, Santpedor, Taradell, Espinalbet, Puig-Reig i Gironella.

A 2/4 de 12 del matí, a la Placeta, 25è Gran tast del blat de moro escairat. Presidit pel xef del Restaurant La Cabana, Jordi Badia.Un plat recuperat de l’antiga gastronomia del Berguedà, pel xef Miquel Márquez, que el va batejar com a “Plat de la Pau” TAST:1€/TAST+CASSOLETA:2€

A 2/4 d’1 del migdia, a la Plaça de l’Església, Ballada de Gegants i Grallers.

A 2/4 de 2 del migdia, a l’Església Vella. Repartiment de premis i records. Concurs de Pessebres. Concurs d’allioli.

A les 6 de la tarda, al Casal de la gent gran “LA LLAR” (Plaça Campalans) XXVè Concurs de garrofes “Memorial Maria Domènech”. Bases del concurs a: www.gironella.cat I Repartiment dels premis del concurs de fotografia

DURANT EL TRANSCURS DE LA FIRA

14a Trobada d’intercanvi de plaques de cava, a la Plaça de la Vila. Presentació de la nova placa. Organitza: Amics de les plaques de cava de Gironella

Exhibicions del gimnàs SABS

Cantada de Nadales a càrrec de la Coral infantil les veus de Gironella pels carrers i places del nucli antic

Menú del blat de moro escairat. En els següents restaurants de la Vila podràs trobar-hi el menú, durant tot el cap de setmana i fins el dia de la Fira: RB Arsenal, RB Cal Pajares, RB Carmona, RB Càmping Gironella, RB Skitx, BR La Taverna, R Celler de la Mercè, RB Celler El Racó, BR Gironella, BR Ja s’hi val, BR Vichy’s.

ACTES PARAL·LELS

Dijous 4

A les 20:30h a l’Església Vella EL BLAT DE MORO FA ANYS!

Acte de reconeixement a les persones i entitats que han fet possible celebrar 25 anys de l’escudella de Blat de Moro escairat, batejada com “El Plat de la Pau”

Dilluns 8

A partir de les 9 del matí a l’Església Vella

Exposició del Concurs de Pessebres

Per participar al concurs de pessebres s’han de portar a l’Església Vella el dia 5 de desembre de 10h a 12h (programes apart).

A partir de les 9 del matí a la Casa Arxiu (C/Pont Vell 19)

EXPOSICIÓ

GIRONELLA I L’ESCUDELLA DE BLAT DE MORO ESCAIRAT

ELS ESTABLIMENTS ASSOCIATS COMENCEM LA PROMOCIÓ DE NADAL EL DIA DE LA FIRA. US CONVIDEM EL DIA 9 DE GENER DE 2015 AL SORTEIG DE VALS DE COMPRA QUE REALITZAREM A LA SALA DE CULTURA A LES 20.30h.