Del 05/06/2016 al 18/09/2016 FESTIVAL D’ESTIU LA BAELLS 2016

 

El Festival de la Baells ja té una llarga trajectòria al Berguedà i és la tercera edició que es fa durant tot l’estiu. Es va apostar per donar-li una dimensió més enllà d’un cap de setmana i el model està funcionant molt bé, segons els organitzadors. Així ho han destacat en la roda de premsa de presentació del Festival l’alcalde de Cercs, Jesús Calderer; la regidora de Vilada Carme Cirera; i el conseller comarcal Xavier Francàs. Segons han dit, les activitats que s’organitzen ajuden a dinamitzar el pantà de la Baells com a recurs turístic i a atraure visitants. Així com també a potenciar el usos de l’embasament. De fet, amb els anys s’ha avançat molt en el pla d’usos, d’acord amb l’ACA, que ha d’acabar definint i concretant les activitats que es poden fer a la Baells i a quines zones.

En paral·lel al pla d’usos, s’ha posat fil a l’agulla al pla especial de la Baells. S’està redactant el projecte que ha de permetre definir què s’hi pot fer, a nivell urbanístic, al voltant del pantà. I una altra de les accions, és el projecte del centre de recepció, un edifici que s’ubicarà a la presa de la Baells. Després de la museïtzació de la presa, que ja està enllestida, aquesta serà la següent obra.

Les activitats les organitzen l’Ajuntament de Cercs, l’Ajuntament de Vilada, l’Agència de Desenvolupament del Berguedà, el Consell Comarcal del Berguedà, i l’Agència Catalana de l’Aigua, així com també entitats esportives i empreses privades del Berguedà.