Cicloturisme: itinerari PELS DOMINIS DE GUILLEM DE BERGUEDÀ

 

El Berguedà és una zona excepcional per a la pràctica del cicloturisme i la bicicleta de carretera: des de les rutes fàcils, poc transitades i tranquil·les del baix Berguedà fins a les ascensions més dures i exigents dels ports de muntanya de l’alt Berguedà com el coll de Pal, el coll de la Creueta, els Rasos de Peguera, Queralt, el coll de Pradell,…

No en va, cada vegada més organitzadors d’esdeveniments esportius relacionats amb la bicicleta aposten per aquesta comarca a: la Ruta minera i els 4 cims són els dos exemples més significatius de marxes cicloturistes en una comarca que en més d’una ocasió ha acollit finals d’etapes de la Volta a Espanya o a Catalunya.

Les rutes en bicicleta ens permeten descobrir e les històries, els poblets i les raconades d’aquest encantador espai.

PELS DOMINIS DE GUILLEM DE BERGUEDÀ

DETALLS DEL ITINERARI

Distància: 46,84

Número de ruta: 1

Punt d’inici: Berga

Zona: Baix Berguedà

Temps aproximat: 4,35 h.

Punt de final: Sagàs

 

Itinerari de nivell moderat, que utilitza petites carreteres asfaltades i algunes pistes amb bon ferm per terreny ondulat.

De Berga a Sagàs

Ens allunyem de Berga per la vall del Merdançol, per on anava l’antic camí de Ripoll que connectava amb els pobles de Vilada i Borredà. La primera part de la ruta, ens endinsem a la vall, sempre a redós de la Serra de Picancel en forma de gegantins esgraons per trobar la capçalera de la Riera de Merlès.
Aquesta segona part, entrem en el Baix Berguedà per una estreta i molt ben preservades vall. El caràcter agrícola i forestal es fa evident amb les variades masies que trobarem al llarg del nostre camí.

 

http://www.elbergueda.cat/pl116/descrobreix-el-bergueda/esports-i-aventura/cicloturisme