Borredà Vila Florida

 

Borredà s’ha convertit en el segon municipi del Berguedà en sumar-se al projecte de les Viles Florides. Després d’Avià, el petit municipi de l’Alt Berguedà ha estat distingit per la Confederació d’Horticultura Ornamental de Catalunya (CHOC), per la seva tasca en la transformació dels espais públics a través de l’enjardinament i la millora de les zones verdes.
En total, a Catalunya ja són 86 municipis els que s’han sumat a les Viles Verdes, amb més de 200 llars i espais públics en el conjunt del territori.

El projecte de Viles Florides és obert a tothom i poden participar-hi els municipis, col·lectius, empreses o particulars que vulguin, amb sensibilitat cap a la natura i la cura dels espais verds. El principal reconeixement de Viles Florides és en l’àmbit de l’administració pública local, amb pobles i ciutats que destaquen per l’actuació real, conscient i de llarga durada en matèria d’enjardinament i millora de la qualitat de vida dels seus habitants. De forma anual, de fet, s’entreguen les Flors d’Honor, el distintiu que certifica aquests municipis com a viles florides.