Borredà, 21 de febrer de 2016, MATANÇA DEL PORC

 

Després de les festes de Nadal i Cap d’Any, la comissió organitzadora de la propera festa , MATANÇA DEL PORC, comença a fer els preparatius perquè tot surti rodó. Aquesta festa compleix 42 anys, i s’escau sempre en el tercer diumenge de febrer, des de les 10 del matí a la 1.
La festa consisteix en la matança del porc, el dia abans, en privat, en compliment de la llei vigent, i l’endemà, diumenge dia 21 es porten les dues canals del porc, i es va trossejant a la Plaça Major, davant de tots els assistents. Tot seguit es va coent en una gran paella, o a la brasa, i es reparteix a tots els presents.
La festa és gratuïta, gràcies a la col•laboració de l’empresa Catalana de pinsos que dona el porc, d’uns 90 quilos, i l’ajuntament hi afegeix 70 quilos de botifarra negra, el pa, i begudes. A la Plaça Major s’encenen 2 o 3 focs per poder fer torrades, per acompanyar-les amb els productes del porc.
Durant el matí, en el Centre Cívic, situat a 100 metres de la Plaça es pot visitar una exposició de fotos i utensilis de la matança, tal com es feia 100 o 150 anys enrere.