Borredà 18/02/18, Matança del Porc

 

La comissió organitzadora de la matança del porc de Borredà ja ha començat a realitzar tot els preparatius necessaris perquè tot surti rodó. Aquesta festa, que se celebrarà el proper diumenge 18 de febrer al matí, forma part d’una tradició que ve d’antic al poble i que, darrerament, s’està promocionant a nivell turístic.

Per això, es convida tothom a visitar l’exposició de fotografies i utensilis antics situada al Centre Cívic del poble, i a aprofitar la visita a Borredà per comprar productes de primera qualitat a les botigues del poble, entre els quals formatges, embotits, melmelades, pa o coques.

Tal com ha recordat el consistori, la matança es farà de les 10.00 a les 13.00 hores a la plaça Major, on es portarà el porc prèviament mort el dia anterior. Allà s’anirà trossejant i, tot seguit, es courà en una gran paella i a la brases, i es repartirà als assistents. El dinar, segons han recordat, serà gratuït, gràcies a la col·laboració de l’empresa Catalana de Pinsos, que cedeix el porc d’uns 90 quilos, i l’ajuntament, que hi afegeix 70 quilos de botifarra negra, pa i begudes.