Berga, Del 16/05/2016 al 11/06/2016 ELS GEGANTS DE LA PATUM

 

150 ANYS DE GEGANTS VELLS I 125 ANYS DE GEGANTS NOUS

Berga inaugura l’exposició de peces històriques dels gegants de la Patum. Tindrà lloc a la sala polivalent del Casino. La mostra es podrà veure fins al dissabte 11 de juny.

Conté, entre d’altres, la col·lecció de vestits des del 1866 i la primera cita dels gegants, del 1622.

Per complementar l’exposició s’han preparat unitats didàctiques per treballar a les escoles per posteriorment visitar i interpretar la mostra. En la mateixa línia, també s’ha publicat un conte sobre els gegants amb il·lustracions de Jaume Capdevila ‘Kap’ i text de Núria Subirana i Judit Corral.

L’exposició dels gegants és un dels actes per commemorar els aniversaris: 125 anys dels gegants nous i 150 dels vells. També pujaran a Queralt a peu, el diumenge 22 de maig; i el diumenge 29, a la Patum completa, faran un primer salt especial, primer Anònim Teatre posarà veu als gegants, i després ballaran al ritme de la cançó ‘If I should Fall Behind’, de Bruce Springsteen.

Totes les despeses que generen els actes de l’aniversari, com els 3.000 euros que costa l’exposició, les assumeix la comparsa, que s’autofinança venent samarretes commemoratives de l’aniversari, al preu de 10 euros; i amb l’esmorzar i el dinar del dia dels Quatre Fuets. Amb els diners sobrers es contribuirà a pagar la Patum extraordinària que es farà al setembre, en el marc del Centenari de la Coronació de la Mare de Déu de Queralt.