8/01/16, Puigreig


La festa de La Corrida sempre ha estat lligada a Sant Antoni Abat. L’any 2005, recuperant la tradició, s’estrenà una nova imatge, que presidí tota la cercavila des d’un carro tirat per bous. Comença la cercavila. El banderer l’encapçala portant l’estendard. Es tracta d’una tradició que va ésser recuperada fa pocs anys i que ha dignificat diverses persones protagonistes de La Corrida.
Després dels tres coets i de la traca, un bon esmorzar congrega tothom a la plaça de bon matí: comença el diumenge de La Corrida.
Durant molts anys, la festa de La Corrida va anar acompanyada de la matança del porc. La força inexorable de la llei fa que, ara com ara, aquesta imatge, prou recent, sigui història…
Botifarres, bulls, bisbes i fuets. Llonganisses i espetecs. Panxeta, cansalada, llard, sagí. Sobrassades i llardons. Llom, costella, careta. Pernils…, tots els presents de La Corrida. Que vagi de gust!
La cercavila de La Corrida durant la dècada dels anys cinquanta. És tot un orgull per a un poble poder palesar que en tot temps hi ha hagut qui ha conservat la tradició de la festa amb entusiasme.
La festa de La Corrida a les primeres dècades del segle passat. La generació que s’hi aplegà dóna fe de l’arrelament i la popularitat que des de sempre ha tingut la diada.
Els carros guarnits o rememorant les antigues feines de pagès són cada any presents a la cercavila del diumenge de La Corrida. Totes les col•laboracions són benvingudes i agraïdes per tothom.
Des de l’any 1995 el dissabte al matí de la festa de La Corrida s’esdevé la fira del cavall. Cavalls i eugues, ases i rucs, mules i perxerons, pollins, ponis… Tots plegats, per la festa més grossa de l’any.
Així com abans es reunien per La Corrida els pagesos del poble i de les contrades veïnes, ara també fan la festa els qui amb els seus carros i cavalleries arriben d’arreu. Benvinguts sempre!
Com en tota la festa que s’ho valgui, a La Corrida hi ha estones divertides i d’un tip de riure. Ja fa uns quants anys que el rodeu, el dissabte al migdia, fa gaudir tothom. I algú en surt una mica tou…
Un any i un altre, la festa de La Corrida ens serveix per a conservar un record ben viu de persones que abans que nosaltres van protagonitzar-la. No cal dir que és també una diada ben seva”, així es descriu la festa des del www.lacorrida.info , web que es pot consultar per obtenir informació més detallada de la programació anual.